Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Secretul prin care poți economisi bani fără a-ți schimba stilul de viață: ”Poți trăi cum îți place!”

Secretul prin care poți economisi bani fără a-ți schimba stilul de viață: ”Poți trăi cum îți place!”

Cu toții ne dorim să avem bani mai mulți. Sau cel puțin să nu rămânem fără niciun ban la doar o zi sau două după ziua de salariu. Există însă un secret prin care putem economisi bani fără a ne schimba stilul de viață sau să avem de suferit în vreun fel.

Secretul prin care poți economisi bani fără a-ți schimba stilul de viață: ”Poți trăi cum îți place!”
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    24 Sep 2023   •   12:44

Consilierul din umbră al multimilionarilor din țara noastră, Bogdan Dinu, explică în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN motivul pentru care mulți români nu doar că nu reușesc să facă avere, ci nici măcar nu reușesc să își gestioneze banii de la salariu la salariu. 

”În primul rând, multe dintre cheltuieli sunt impulsive. De exemplu, venim de la job, ne-a stresat toată ziua șeful, ne-am certat cu colegul, sau ne-am certat cu partenerul, și merităm și noi o recompensă, astfel încât să ne simțim mai bine, fie o ciocolată, fie un gadget, orice.   

Și atunci facem cheltuiala respectivă pentru că și online-ul respectiv, sau atunci când suntem în magazin, ne ”ajută” să facem cheltuieli impulsive”, explică Bogdan Dinu la Antena 3 CNN. 

Cum putem face economie

Specialistul are însă și o soluție pentru ca banii să nu mai dispară atât de repede din cont, însă nici viața de zi cu zi să nu fie afectată în vreun fel. 

”Ce am putea să facem? De exemplu să punem stop, să ne întrebăm dacă avem nevoie de cheltuiala respectivă, să mă întreb dacă am nevoie de un telefon nou sau de o tabletă... În momentul acela ar trebui să dăm răgaz o săptămână, două, trei... De ce? Pentru că poate găsim chiar un preț mai bun în cele două-trei săptămâni, respectiv ne putem da seama că am uitat complet că avem nevoie de o tabletă. Pentru că a fost doar un impuls. 

Altă cheltuială pe care o facem des este o cheltuială inutilă, așa cum o numesc eu. Avem multe cheltuieli inutile. De exemplu avem abonamente, dar nu folosim serviciile abonamentului respectiv. De exemplu am abonament la sală dar nu am mai fost la sala de trei luni. Sau am abonament la capsule de cafea, dar eu nu am mai băut cafea la capsulă de patru luni.  

Eu personal, în fiecare lună, îmi trec toate cheltuielile pe care le am, și pe cele din cont. Și o dată la șase luni văd că am un abonament la sală și nu am fost la sală. Ori încep să mă duc la sală, ori tai sala de pe listă... 

Un alt exemplu de economie, fără să îți tai nimic din stilul de viață, asta contează, să nu trăiești frugal, să trăiești așa cum îți place, dar să nu cheltuiești inutil. Mănânci o ciocolată în fiecare zi, de exemplu, te duci la birou și cât aștepți metroul mănânci o ciocolată. Pot să constat că acea ciocolată este pe bugetul meu în fiecare lună, o văd ca pe o cheltuială, dar pot alege să nu mai iau ciocolata de la tonomatul de la metrou, ci să iau ciocolata de la supermarket, câte 12 la bax, și economisesc astfel poate 30%, menținându-mi stilul de viață.  

Ce vreau să spun este că avem mai multe cheltuieli inutile care pot fi eliminate fără să fim afectați emoțional”, mai spune Bogdan Dinu.

Mai multe sfaturi și secrete pentru a vă putea bucura de o viață liniștită, fără grija zilei de mâine, puteți afla doar în această seară, de la ora 17:00, în emisiunea iThink de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Bogdan Dinu
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close